Verandermanagement

Hoe krijg je een organisatie in beweging?

Verandering is niets nieuws, maar de complexiteit ervan maakt dat het moeilijk is om iedereen dezelfde kant op te laten bewegen. Excellent helpt organisaties – en hun medewerkers – zich aan te passen aan de verandering. Of het processen zijn die geïntegreerd moeten worden in gewenst gedrag, of strategische richting die afhangt van de steun van de stakeholders. Dit doen we middels consulting, coaching en training.


De beslissende voorsprong

Succesvol uitvoeren van een 'high-impact veranderprogramma' — een implementatie van een systeem, inspelen op veranderende markten, veranderende klanten, een nieuwe strategie en veel meer — is vaak de doorslaggevende stap voor langetermijn concurrentievoordeel. Toch blijkt dat een hoog percentage van verandertrajecten falen in het leveren van hun belofte. Geen oplevering volgens verwachting (de verkeerde oplossing en/of te laat, te duur). Hoe kan dat?

  • Een van de factoren is dat bedrijven zelden een change interventie managen, maar vaak een heel portfolio van dergelijke initiatieven
  • Een tweede factor is dat de interacties worden gemanaged met traditionele instrumenten en werkwijzen

Excellent Change Impact

Excellent Change Impact is een geavanceerd systeem — gebaseerd op jaren onderzoek en ervaring met verandermanagement — wat voorspellingen levert voor de benodigde competenties, om de directies te helpen een route te creëren voor een meer succesvolle koers in de verandering, de progressie te monitoren en corrigerende acties in te zetten indien noodzakelijk.


Hoe krijg je een organisatie in beweging?

De voordelen van de Excellent Change Impact zijn groter dan alleen voor de besluitvormers, maar voor de gehele organisatie.

Het systeem biedt een stuk gereedschap om mensen te betrekken op alle niveaus op een positieve manier gedurende het veranderproces, met focus op hun energie en doelen op de factoren die echt een verschil maken.

Change Impact helpt succesvol te accelereren en levert duurzame verbetering in resultaat.

​Zonder het probleem te doorgronden en te monitoren is het onmogelijk de juiste opbrengst te creëren. Het samen met de klant eens worden over het probleem is voor Excellent daarom een logisch begin van een succesvol project.


Onze aanpak

Onze projectaanpak is gebaseerd op de TOC (‘Theory of Constraints’)-filosofie van dr. Eli Goldratt. Deze filosofie hebben wij vertaald naar verandermanagement.

Het resultaat is dat 97% van onze projecten wordt opgeleverd binnen de afgesproken tijd en binnen het vastgestelde budget.

Neem contact met ons op

Excellent biedt verandermanagement consultancy en helpt bij complexe organisatorische transities door er samen aan te werken. Neem voor meer informatie contact op met onze consultants via onderstaand formulier of bel ons: 055 - 301 53 19.