Leidinggeven aan Professionals

 • Grip op je rol in een professionele (kennis)organisatie
 • Effectief managen en minder bezig zij met de inhoud
 • Leiderschap tonen, resultaatgericht coachen, motiveren en confronteren
 • De plusfactor: zeer persoonlijk en betrokken trainers

Leidinggeven aan een team is één ding. Leidinggeven aan een team van hooggekwalificeerde professionals vormt een heel andere uitdaging. Jouw uitdaging is om jouw professionals, die uitstekend zelfstandig functioneren en heel goed – vaak zelfs beter dan jij - weten hoe het moet, te sturen en te motiveren.

In deze pittige en praktische training leer je jouw eigen leidinggevende sterktes en zwaktes te herkennen, krijg je handvatten om zichtbaarder te worden als leider en de juiste benadering te kiezen. Ook leer je om van jouw groep medewerkers een echt team te maken.

Daarnaast krijg je praktische handvatten om de creatieve ideeën van jouw medewerkers in te kaderen en het smalle pad te bewandelen tussen micromanagement en richtingloze flexibiliteit.

In de Training Leidinggeven aan Professionals koppelen we de theorie meteen aan de praktijk. In praktische oefensituaties leer je jezelf als leider beter kennen. Je leert als leider om te gaan met confrontaties, groepsprocessen en coaching.


Wat kan je of ken je na deze training?

 • Je hebt kennis gemaakt met vier stijlen van leidinggeven.
 • Jouw eigen managementstijl afstemmen op de praktische omstandigheden waarbinnen je leiding geeft.
 • Doelgerichte gesprekken voeren.
 • Je staat steviger in je schoenen als leidinggevende, met meer inzicht in jezelf en in jouw team en met de juiste mate van controle.
 • Je versterkt essentiële vaardigheden als motiveren, confronteren, coachen, aansturen en loslaten.
 • Je leert verschillende gesprekstechnieken

Doelgroep

De Training Leidinggeven aan Professionals is voor managers en leidinggevenden uit allerlei verschillende branches.

 • Je bent hoogopgeleid en minimaal een jaar werkzaam als direct leidinggevende van een groep professionals; in een lijn- of projectorganisatie
 • Jouw team van medewerkers is hoogopgeleid, ervaren en zelfstandig en houdt zich nauwelijks bezig met routineklussen
 • Je kunt jouw functioneren beoordelen en omgaan met feedback op jouw manier van leidinggeven aan de hand van door jezelf ingebrachte actuele praktijkvoorbeelden
 • Het programma wordt verzorgd op HBO niveau.

Klanten aan het woord

De training om leiding te geven aan professionals die al gemotiveerd zijn.

Top training, super trainers.

Britt Boeien, Lab 101

Goed in de praktijk toe te passen en aan de slag te gaan!

Partners met grondige kennis.

Dennis Hulleman, Apeldoorn Metals International

Toekomstbestendige keuzes maken die het verschil maken om visie en missie te realiseren.
Draagvlak creeren bij alle stakeholders.

Verhelderend en bevestigend.

Kyra Veenhuijsen, Tekom vertalers

Bekijk ook onze klantcases


Praktische informatie
Doorlooptijd 2x 3 dagen
Tijden van 09.00 uur tot 17.00 uur
Aantal Deelnemers 10 deelnemers
Locaties Utrecht, Amsterdam
Prijs € 4.295,- exclusief btw
Je krijgt Een intakegesprek, trainingsmateriaal, een certificaat, alle drankjes, een heerlijke lunch en support na afloop.
Data, locatie en investering
wo 13 apr + wo 27 apr + wo 11 mei + wo 08 jun + wo 22 jun + wo 06 jul in Utrecht Optie nemen Direct inschrijven
di 16 aug + di 30 aug + di 13 sep + di 11 okt + di 25 okt + di 08 nov in Amsterdam Optie nemen Direct inschrijven
Programma

Programma Training - Leidinggeven aan Professionals

Deze training bestaat uit twee modules van 3 dagen, waarin de theorie meteen in praktijk gebracht wordt. Tussen de twee modules ligt een periode van zo’n 4 weken.

Module 1. Jij, de leider

 • De theorie: wat is leidinggeven aan professionals?
 • Jij als persoon: feedback op jouw praktijkvoorbeelden en het vaststellen van leerdoelen
 • Sturing en functioneringsgesprekken: aan de slag met acteurs in rollenspellen
 • De creatieve rechterhersenhelft: een verrassende blik op jouw leiderschapskwaliteiten
 • Jouw eigen leiderschapsstrategie: Hoe wil je functioneren als leider en hoe breng je dat in de praktijk in jouw eigen team?

Module 2. Jij, als leider en jouw team

 • 'Leidinggeven aan professionals: niet doen!' Een zeer verrassend en inspirerend ‘gastcollege’ van hoogleraar Mathieu Weggeman
 • Inspirerend zijn en inspirerend blijven: de uitdaging
 • ‘Manager in action: the game!’ Eén complete dag ga je in een spel als leidinggevende een team zeer eigenwijze professionals aansturen. Vol in actie, met veel tijdsdruk. Je komt allerlei keuzemomenten tegen, maar ook ethische kwesties. Hoe houd je jezelf staande en hoe stuur je jouw team naar uitmuntendheid? Deze dag wordt begeleid door een Salsaparilla-gamebegeleider en diverse acteurs
 • De ontwikkeling van jouw team. Hoe kun je als leidinggevende bijdragen aan een goede groepsdynamiek en hoe maak je van jouw medewerkers een hecht team?
 • Jouw eigen actieplan

Coaching

Deze intensieve en stevige training stelt jou als leidinggevende voor interessante uitdagingen. Daarom biedt Excellent jou de mogelijkheid om deze training te verdiepen met persoonlijke coachingsgesprekken, ofwel met een van jouw trainers tijdens de modules, ofwel met een coach van Excellent. Op deze manier heb je de mogelijkheid om – op jouw persoonlijke praktijksituatie gericht – het geleerde nog verder uit te diepen en eigen te maken. Je kunt dit op het aanmeldingsformulier aangeven, of dit met een van je trainers bespreken.

Aanpak

Opbouw en duur

Deze training bestaat uit 6 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur met een doorlooptijd van circa 5 maanden. Je tijdsinvestering is circa 2 uur per week aan zelfstudie en praktijkopdrachten.


Telefonisch doelstellend gesprek

Jouw groei en praktijksituatie staat centraal. In een telefonisch doelstellend gesprek bepaal je samen met de trainer je leerdoelen en informeer je de trainer over jouw praktijksituatie. Op deze manier kan de trainer de oefeningen specifiek inrichten op jouw werksituatie.


Trainen in kleine groepen, gericht op jouw leerdoel, met veel praktijk!

Trainingen van Excellent vinden altijd plaats in kleine groepen van niet meer dan 10 personen.

De Training Leidinggeven aan Professionals bestaat voor 70% uit praktijkopdrachten (ook met audiovisuele middelen), is nooit bedreigend, maar altijd opbouwend. Je zit dus niet alleen te luisteren, je gaat actief aan de slag! De trainers van Excellent zullen zoveel mogelijk de theorie van de lessen toespitsen op bestaande situaties in jouw werkomgeving. Daardoor kun je na de training meteen aan de slag met het geleerde.

Excellent heeft bovendien de mogelijkheid voor een compleet op jouw bedrijf toegespitste 'in company training', voor wie maatwerk wil.


Certificaat als bewijsstuk

Na afronding van de training ontvang je een certificaat. Hiermee heb je een hoog aangeschreven certificaat dat impact heeft op je CV en je LinkedIn profiel het gewenste cachet geeft.


Unieke 'niet goed geld terug'-garantie. Je loopt geen enkel risico!

Misschien vraag je jezelf af of deze training bij jou past. Sluit deze training aan op mijn behoeften? Kan ik straks ook daadwerkelijk uit de voeten met datgene wat ik leer? Het kiezen van een training is lastig. Je moet tenslotte investeren in iets waarvan je nog niet zeker weet of het inderdaad waardevol voor je is.

Om die reden bieden we jou een 'niet goed geld terug'-garantie. Als je na afloop van de eerste trainingsdag concludeert dat deze training niet aansluit bij jouw verwachtingen, dan krijg je het volledige aankoopbedrag retour.

Neem contact met ons op

Wil je méér rendement halen uit jezelf of jouw team? Schakel Excellent in voor meetbaar meer resultaat. Neem contact op via onderstaand formulier of bel ons: 055 - 301 53 19.