Leidinggeven aan Professionals

Leiden van professionals

Leidinggeven aan professionals

 • Grip op je rol in een professionele (kennis)organisatie
 • Effectief managen en minder bezig zij met de inhoud
 • Leiderschap tonen, resultaatgericht coachen, motiveren en confronteren
 • De plus factor: zeer persoonlijk en betrokken trainers

Overzicht

Leidinggeven aan een team is één ding. Leiding geven aan een team van hooggekwalificeerde professionals vormt een heel andere uitdaging. Uw uitdaging is om uw professionals, die uitstekend zelfstandig functioneren en heel goed – vaak zelfs beter dan u - weten hoe het moet, te sturen en te motiveren.

In deze pittige en praktische training leert u uw eigen leidinggevende sterktes en zwaktes te herkennen, krijgt u handvaten om zichtbaarder te worden als leider en de juiste benadering te kiezen. Ook leert u om van uw groep medewerkers een echt team te maken.

Daarnaast krijgt u praktische handvaten om de creatieve ideeën van uw medewerkers in te kaderen en het smalle pad te bewandelen tussen micromanagement en richtingloze flexibiliteit.

In de training ‘Leidinggeven aan professionals’ koppelen we de theorie meteen aan de praktijk. In praktische oefensituaties leert u zichzelf als leider beter kennen. U leert als leider om te gaan met confrontaties, groepsprocessen en coaching.


Rendement

 • U staat steviger in uw schoenen als leidinggevende, met meer inzicht in uzelf en in uw team en met de juiste mate van controle.
 • U versterkt essentiële vaardigheden als motiveren, confronteren, coachen, aansturen en loslaten.


Doelgroep

De training Leidinggeven aan Professionals is voor managers en leidinggevenden uit allerlei verschillende branches.

 • U bent hoogopgeleid en minimaal een jaar werkzaam als direct leidinggevende van een groep professionals; in een lijn- of projectorganisatie.
 • Uw team van medewerkers is hoogopgeleid, ervaren en zelfstandig en houdt zich nauwelijks bezig met routineklussen.
 • U kunt uw functioneren beoordelen en omgaan met feedback op uw manier van leidinggeven aan de hand van door uzelf ingebrachte actuele praktijkvoorbeelden.

Praktische informatie

Doorlooptijd
2x 3 dagen
Tijden
van 09.00 uur tot 17.00 uur
Aantal Deelnemers
10 deelnemers
Locaties
Utrecht, Rotterdam
Prijs
€ 4.295,- exclusief btw
U krijgt
Een intakegesprek, trainingsmateriaal, een certificaat, alle drankjes, een heerlijke lunch, en support na afloop.

Data, locatie en investering

Programma

Programma training - Leidinggeven aan Professionals

Deze training bestaat uit twee modules van 3 dagen, waarin de theorie meteen in praktijk gebracht wordt. Tussen de twee modules ligt een periode van zo’n 4 weken.

Module 1. U, de leider

 • De theorie: wat is leidinggeven aan professionals?
 • U als persoon: feedback op uw praktijkvoorbeelden en het vaststellen van leerdoelen
 • Sturing en functioneringsgesprekken: aan de slag met acteurs in rollenspelen
 • De creatieve rechterhersenhelft: een verrassende blik op uw leiderschapskwaliteiten
 • Uw eigen leiderschapsstrategie: Hoe wilt u functioneren als leider en hoe brengt u dat in de praktijk in uw eigen team?

Module 2. U, als leider en uw team

 • 'Leidinggeven aan professionals: niet doen!' Een zeer verrassend en inspirerend ‘gastcollege’ van hoogleraar Mathieu Weggeman.
 • Inspirerend zijn en inspirerend blijven: de uitdaging.
 • ‘Manager in action: the game!’ Eén complete dag gaat u in een spel als leidinggevende een team zeer eigenwijze professionals aansturen. Vol in actie, met veel tijdsdruk. U komt allerlei keuzemomenten tegen, maar ook ethische kwesties. Hoe houdt u zich staande en hoe stuurt u uw team naar uitmuntendheid? Deze dag wordt begeleid door een Salsaparilla gamebegeleider en diverse acteurs.
 • De ontwikkeling van uw team. Hoe kunt u als leidinggevende bijdragen aan een goede groepsdynamiek en hoe maakt u van uw medewerkers een hecht team?
 • Uw eigen actieplan.

Coaching

Deze intensieve en stevige training stelt u als leidinggevende voor interessante uitdagingen. Daarom biedt Excellent u de mogelijkheid om deze training te verdiepen met persoonlijke coachingsgesprekken, ofwel met een van uw trainers tijdens de modules, ofwel met een coach van Excellent. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om – op uw persoonlijke praktijksituatie gericht – het geleerde nog verder uit te diepen en eigen te maken. U kunt dit op het aanmeldingsformulier aangeven, of dit met een van uw trainers bespreken.

Aanpak

Trainingsduur

Deze training bestaat uit 6 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Tussen de 2 modules zit een periode van ongeveer 4 weken.


Intake

Voorafgaand aan het programma vindt een telefonische intake plaats om de leerbehoefte af te stemmen en het leerproces al te starten. De training is sterk gebaseerd op de ervaring en casuïstiek die u als deelnemer meeneemt. Mocht uit uw intake blijken dat deze training niet aansluit bij uw ervaring en/of leerdoel, dan zullen we u een passend alternatief aanraden.


Trainen in kleine groepen, gericht op uw leerdoel, met veel praktijk!

Trainingen van Excellent vinden altijd plaats in kleine groepen van niet meer dan 10 personen.

De training Leidinggeven aan Professionals bestaat voor 70% uit praktijkopdrachten (ook met audiovisuele middelen), is nooit bedreigend, maar altijd opbouwend. U zit dus niet alleen te luisteren, u gaat actief aan de slag! De trainers van Excellent zullen zoveel mogelijk de theorie van de lessen toespitsen op bestaande situaties in uw werkomgeving. Daardoor kunt u na de training meteen aan de slag met het geleerde.

Excellent heeft bovendien de mogelijkheid voor een compleet op uw bedrijf toegespitste in-company-training, voor wie maatwerk wil.


Certificaat als bewijsstuk

Na het succesvol doorlopen van de training Leidinggeven aan Professionals, krijgt u van ons als bewijsstuk een fraai uitgevoerd certificaat.


Unieke 'niet goed geld terug' - garantie. U loopt geen enkel risico!

Misschien vraagt u zich af of deze training bij u past. Sluit deze training aan op mijn behoeften? Kan ik straks ook daadwerkelijk uit de voeten met datgene wat ik leer? Het kiezen van een training is lastig. U moet tenslotte investeren in iets waarvan u nog niet zeker weet of het inderdaad waardevol voor u is.

Om die reden bieden we u een 'niet goed geld terug' - garantie. Als u na afloop van de eerste trainingsdag concludeert dat deze training niet aansluit bij uw verwachtingen, dan krijgt u het volledige aankoopbedrag retour.