Het geheim van onderhandelen

Win-Win Onderhandelen

Onderhandelen, we doen het bewust en onbewust meerdere keren per dag.

Overal waar mensen samenleven, ontstaan verschillen in belangen. Bijvoorbeeld op je werk als je een project wil leiden en een collega dat ook wil. Of thuis als je graag ziet dat je huisgenoten beter opruimen en zij dat onzin vinden

In zulke situaties ontstaan snel conflicten. Je probeert de anderen dan te overtuigen van jouw gelijk, maar zij gaan er net zo hard tegenin. Dan lijkt het al gauw alsof er maar twee opties bestaan: of je laat je doel varen, of je laat de situatie escaleren.

Toch hoeft het niet zo te gaan. Wanneer je de kunst van het win-win onderhandelen verstaat, kun je elke onderhandeling tot een goed einde brengen zonder in te leveren op je belangen. Daarmee is win-win onderhandelen een geweldige vaardigheid om te beheersen.

Doel van de online training

De online training ‘Het geheim van onderhandelen’ geeft je een cruciale voorsprong in al jouw deals. Je krijgt inzicht in tientallen succesvolle, bewezen onderhandelingstechnieken. 

Programma

Wat kan je of ken je na de training?

 • Na deze training ben je in staat diverse onderhandelingstactieken en -stijlen te herkennen en in te zetten.
 • Je kunt slimmer onderhandelingen voeren.
 • Je bent in staat de mogelijkheden en valkuilen tijdens een onderhandelingstraject voortijdig te achterhalen.
 • Je hebt inzicht gekregen in de psychologische achtergrond tijdens onderhandelingen.
 • Uiteindelijk ben je in staat om een succesvolle onderhandeling te voeren en het hoogste rendement uit elke onderhandeling te halen.

 Het resultaat:

 • Je weet dat er verschillende onderhandelingsstrategieën en - tactieken zijn.
 • Je hebt meer geleerd over begrippen als machtsfactor, manipulatie en het weerstandstandpunt in de onderhandeling.
 • Je hebt diverse grenzen en mogelijkheden van het onderhandelen verkend die je vervolgens zakelijk en/of privé kunt toepassen.

Duur en studiebelasting

De online training ‘Het geheim van onderhandelen’ duurt ongeveer 4 weken. Per week zijn circa 4 studie-uren noodzakelijk voor zelfstudie, virtual meetings en begeleiding.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online training is bedoeld voor medewerkers, adviseurs, consultants, verkopers en hun leidinggevenden. De online training 'Het geheim van onderhandelen' is bestemd voor iedereen die, met behoud van relaties, meer rendement wil halen uit het maken van dagelijks te maken afspraken en overeenkomsten. Advies vooropleiding: MBO+

Vaardigheden

Je werkt aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties: ethisch en integer handelen, overtuigen en beïnvloeden, omgaan met verandering en aanpassen, met druk en tegenslag omgaan, gedrevenheid en ambitie tonen, ondernemend en commercieel handelen. Het programma wordt verzorgd op MBO+ niveau.

 

Aanpak

Wat krijg je bij deze training?

 • De online training ‘Het geheim van onderhandelen’ bestaat uit: Virtual classroom sessies (interactief, online), e-Learning sessies,Tools voor Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), Opdrachten.
 • Gedurende de training is er voldoende ruimte om aan de slag te gaan met de punten waar jij zelf in verkoopsituaties tegenaan loopt.
 • Na iedere sessie volgt een groepsopdracht. Samen met je buddy's voer je deze online uit, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.
 • Na de laatste sessie kun je de trainer benaderen om 1 uur persoonlijke coaching te ontvangen en deze te vragen om hulp bij praktijksituaties.

Toetsing

De online cursus 'Het geheim van onderhandelen’ wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen of op een ander loopbaanportal zoals At Monday. Zo ontwikkel je jezelf en laat je dit ook aan anderen zien!

 

Neem contact met ons op

Bij Excellent draait het om meetbaar rendement. 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste training? We helpen je graag verder!

Neem voor meer informatie contact op met onze trainers via onderstaand formulier of bel ons: 055 - 301 53 19.