Opfrisser SPORRT® behoeftebepaling

Een tijd geleden heb je het trainingsprogramma SPORRT® gevolgd. Met nieuwe inzichten en vaardigheden keerde je vervolgens terug naar je werk. Haal jij al de echte antwoorden naar boven? Ook van de RT-fase? En lukt dat ook bij lastige klanten? Of kan jouw kennis van SPORRT® inmiddels wel een opfrisbeurt kan gebruiken? Wil je nog een keer oefenen met jouw klantsituatie?

Opfrissen van het SPORRT®

 • Bewust toepassen van de 6 fasen bij gewillige en lastige klanten.
 • De module communicatie weerstanden ook opfrissen.
 • Aan de slag met jouw winnende klantcase.
 • Alumni netwerk benutten en vergroten.

Doel van deze online training

De online training ‘Opfrisser SPORRT®-behoeftebepaling' brengt jouw vaardigheden terug op topniveau. En helpt je een gestructureerde behoeftebepaling door te voeren samen met een moderne manier van afsluiten. 

Doel van de online training

De online training ‘Opfrisser SPORRT®-behoeftebepaling' geeft je een cruciale voorsprong in al jouw deals. Je krijgt inzicht in tientallen succesvolle, bewezen onderhandelingstechnieken. 

Praktische informatie

Doorlooptijd 4 weken
Aantal Deelnemers Max: 12
Prijs € 770,- exclusief btw
Je krijgt Na het afronden van deze training ontvang je een officieel certificaat van deelname.

Programma

Wat kan of ken je na deze online training? 

 • Je weet hoe je verbinding kan maken met klanten.
 • Je hebt kennis van de opbouw van het SPORRT®-model.
 • Je hebt geleerd goed te analyseren, daarna sneller tot zaken komen.
 • Kennis van basisprincipes van vraagtechniek en actief luisteren.
 • Statistische bewerkingen op resultaten uitvoeren.
 • Kennis van de begrippen als de situatie van de klant, zijn problemen, oorzaken en bottlenecks waardoor je niet tot zaken kan komen.
 • Je leert scherp zicht krijgen op besluitvormers, het besluitvormingsproces en de stappen die nodig zijn om tot zaken te komen.  

Verslaafd aan de SPORRT®-aanpak

De module ‘Behoeftebepalen doe je zo’ legt de nadruk op de behoeftebepaling en de afsluitfase samen. Je leert herkennen waar je vastloopt en ontdekt hoe je dit anders kunt aanpakken. We staan kort stil bij de theorie van het SPORRT®-model, daarna gaan we actief aan de slag in kleine (online) groepen van 3-4 personen. 

Tijdens deze online training ga je, via een online streaming dienst, met onze -ervaren trainers en andere professionals actief aan de slag. Je krijgt inzichten en handvatten om je punt te maken door kort en krachtig te argumenteren.

Duur en studiebelasting

De online training ‘Opfrisser SPORRT®-behoeftebepaling' duurt ongeveer 4 weken. Per week zijn circa 4 studie-uren noodzakelijk voor zelfstudie, virtual meetings en begeleiding.

Doelgroep en vooropleiding

Deze online training is bedoeld voor medewerkers, adviseurs, consultants, verkopers en hun leidinggevenden. Deze online training is bestemd voor iedereen die, met behoud van relaties, meer rendement wil halen uit het maken van dagelijks te maken afspraken en overeenkomsten. Advies vooropleiding: MBO+

Vaardigheden

Je werkt aan de volgende vaardigheden en beroepscompetenties: ethisch en integer handelen, overtuigen en beïnvloeden, omgaan met verandering en aanpassen, met druk en tegenslag omgaan, gedrevenheid en ambitie tonen, ondernemend en commercieel handelen. Het programma wordt verzorgd op MBO+ niveau.

 

Aanpak

Wat krijg je bij deze training?

 • De online training ‘Opfrisser SPORRT®-behoeftebepaling' bestaat uit: Virtual classroom sessies (interactief, online), e-Learning sessies,Tools voor Persoonlijk Ontwikkelplan (POP), Opdrachten.
 • Gedurende de training is er voldoende ruimte om aan de slag te gaan met de punten waar jij zelf in verkoopsituaties tegenaan loopt.
 • Na iedere sessie volgt een groepsopdracht. Samen met je buddy's voer je deze online uit, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen.
 • Na de laatste sessie kun je de trainer benaderen om 1 uur persoonlijke coaching te ontvangen en deze te vragen om hulp bij praktijksituaties.

Toetsing

De online cursus ‘Opfrisser SPORRT®-behoeftebepaling' wordt afgesloten met een eindtoets. De eindtoets bestaat uit meerkeuzevragen.

Certificaat

Als je slaagt voor de eindtoets, ontvang je per e-mail een gewaarmerkt certificaat. Dit certificaat kun je uiteraard op LinkedIn plaatsen of op een ander loopbaanportal zoals At Monday. Zo ontwikkel je jezelf en laat je dit ook aan anderen zien!

 

Neem contact met ons op

Bij Excellent draait het om meetbaar rendement. 

Heb je hulp nodig bij het vinden van de juiste training? We helpen je graag verder!

Neem voor meer informatie contact op met onze trainers via onderstaand formulier of bel ons: 055 - 301 53 19.