Sales Strategie

Oog op de toekomst, actie voor morgen

Veel organisaties hebben te maken met veranderende omstandigheden en zijn daardoor genoodzaakt stappen te ondernemen omdat ze anders over tien jaar niet meer bestaan. Het is daarvoor noodzakelijk om als organisatie te blijven groeien, maar hoe zorg je daarvoor? Groei kan gerealiseerd worden door strategische keuzes te maken.

Vroeger betekende dit: meer omzet uit bestaande klanten, nieuwe klanten aantrekken, een innovatief aanbod formuleren of een combinatie hiervan. Steeds vaker blijkt echter dat deze aanpak op lange termijn onvoldoende haar vruchten afwerpt. De laatste jaren zien we dat de nieuwe marktleiders vaak ontstaan door een wezenlijke vernieuwing van het gangbare businessmodel in de sector door te voeren.


Groeien waar anderen stilstaan

De praktijk wijst keer op keer uit dat juist de organisaties die het lef hebben zich te onttrekken van de dagelijkse concurrentiestrijd en in plaats daarvan gaan koersen richting optimale waardecreatie voor de doelgroep zijn in staat te groeien waar anderen stil blijven staan.

Excellent ondersteunt organisaties bij hun zoektocht naar strategische innovatie. Veelal mondt dit uit in verbeteringen in het bestaande businessmodel. We zijn hierbij veelal op zoek naar het antwoord op de vraag hoe u nieuwe business kunt creëren.


Implicaties

De nieuwe economische realiteit zorgt voor belangrijke implicaties op verschillende gebieden:

+  Een wijziging in het koopgedrag van klanten
+  Verandering in de waardering van toegevoegde waarde
+  Wijzigingen in het concurrentielandschap
+  Bedreigingen van markten door nieuwe financiële regelgeving

Hoewel er dramatische veranderingen zijn te zien in de normale operatie, geloven onze consultants heilig in strategische planning. Bedrijven vechten tegen continu veranderend landschap van micro-economische realiteit, industriële trends en interne uitdagingen.


Een succesvolle toekomst

Excellent adviseert profit en non-profit organisaties bij uiteenlopende strategische en commerciële uitdagingen. We voelen ons thuis in veel sectoren en brengen dus een frisse blik en brede ervaring mee. Samen met uw team stellen we een strategisch plan op voor een succesvolle toekomst, voeren we vernieuwingen door in uw huidige businessmodel en productaanbod, helpen we met de invoering van klantgericht beleid en zorgen we dat uw organisatie zich onderscheidt van uw concurrenten.  

Groei en innovatie, duurzaam ondernemen, kostenbesparing en reorganiseren. Dit zijn enkele uitdagingen waar u iedere dag aan werkt.

Tactische beslissingen moeten verbonden zijn met een strategisch plan gebaseerd op duidelijke doelen. Hoewel reactieve strategieën op korte termijn kunnen werken, het is de lange termijn strategie die duurzame waarde creëert voor de toekomst.

Naast uzelf als transformatie-architect staan onze strategie experts graag direct naast u om om u strategisch bij te staan.