Talentontwikkeling

Aanleg en passie, ambitie en discipline

Wij zien talent als een combinatie van aanleg en passie, ambitie en discipline, en de situatie en cultuur waarin u zich bevindt. Talent is zeker te ontwikkelen. Zelfs als u er geen talent voor heeft baart oefening toch kunst. Maar of het wenselijk is alles te moeten kunnen is nog maar de vraag.


Onderwerpen

Onderwerpen voor talentontwikkelingsprogramma's zijn onder andere stijlen van leidinggeven, vormen van communicatie, visieontwikkeling, commercieel talent ontwikkelen, onderhandelen en overtuigen, adviseren, luisteren en feedback geven, projectmanagement, creativiteit en innovativiteit ontwikkelen, ondernemender denken, presenteren en profileren, vrouwelijk leiderschap ontwikkelen, etc. Meestal zijn dit korte trajecten waarin de deelnemers oefenen met nieuw gedrag. Zo leert u ter plekke over uw kwaliteiten en valkuilen.


Talent

We maken ook programma's waar deelnemers onderzoeken wat hun talenten zijn en hoe ze die kunnen ontwikkelen en benutten binnen de organisatie. Soms is het verstandig te beslissen bepaalde talenten niet te willen ontwikkelen omdat u ze gewoon niet bezit. Uiteindelijk is het benutten van elkaars talenten en zo samen sterk te zijn ook een efficiënte oplossing.