Trainen op locatie mag weer! Corona: FAQ

Geüpdatet op 24/02/2021

De uitspraak van NRTO

Goed nieuws! Afgelopen dinsdag heeft het kabinet de corona-maatregelen versoepeld vanaf 3 maart. En daar zijn we heel erg blij mee, want wij mogen weer open voor trainen op locatie! Zo liet de NRTO (Nederlandse Raad voor Training en Opleiding) ons gister weten.

Corona Maatregelen vanaf 24 februari 2021

Je mag trainen in ruimtes mits je een eigen ruimte hebt, er vooraf een gezondheidscheck is gedaan, er maximaal 30 personen in één ruimte aanwezig zijn en er voldoende afstand kan worden gehouden. En uiteraard gelden daarnaast de andere RIVM regels.

We mogen jullie dus weer ontvangen! We zijn blij dat we weer open mogen, maar zolang COVID-19 een gevaar vormt, volgen we de RIVM-adviezen strikt op. Er liggen gedetailleerde draaiboeken klaar voor personeel, trainers en cursisten. Nu we weer ‘open’ mogen, leven we alle richtlijnen hierin nauwgezet na.

FAQ

Hier geven we antwoord op de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

1. Ik heb een training gepland staan voor 3 maart, wat nu?

Alle online masterclasses kunnen gewoon doorgaan, de trainingen op locatie helaas pas vanaf 3 maart. Sta je ingeschreven voor een training op locatie vóór 3 maart? Dan krijg je een mail met een voorstel voor een nieuwe datum of indien mogelijk gaat je training online door. Heb je geen mail ontvangen? Neem dan even contact met ons op.

2. Welke maatregelen hanteren jullie op locatie?

We volgen de RIVM-adviezen strikt op. Er liggen gedetailleerde draaiboeken klaar voor personeel, trainers en cursisten. Nu we weer ‘open’ mogen, leven we alle richtlijnen hierin nauwgezet na. Dit betekent onder andere dat we:

  • een mondkapje dragen in de algemene ruimtes en wanneer we verplaatsen
  • 1,5 meter afstand houden in de algemene ruimtes en trainingslokalen
  • vragen om bij binnenkomst je handen te wassen
  • bij binnenkomst een gezondheidscheck doen
  • voorlopig nog geen handen schudden
  • alle koffiezetapparaten, toiletten, tafels en andere materialen elke twee uur schoonmaken
  • ons schoonmaakteam veel vaker inschakelen
  • Om te voorkomen dat het te druk wordt in de algemene ruimtes, houden we (koffie)pauzes in verschillende ‘shifts’. Verder is ons nieuwe en ruime pand voorzien van een zuiveringsinstallatie die alle lucht van buiten haalt en deze niet hergebruikt. 

Geen zorgen, je snapt het idee: we zijn tot in de puntjes voorbereid en nemen het zekere voor het onzekere. Straks bij binnenkomst nemen we alle maatregelen rustig met je door, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

3. Wat moet ik doen als ik me niet lekker voel vlak voor de training?

Veiligheid boven alles. Bij twijfel blijf je thuis. Laat het ons zo snel mogelijk weten, sommige trainingen kun je ook remote vanuit huis volgen.

4. Kan ik een sneltest bij jullie doen?

Ja! Hoe meer testen, hoe beter. Maar doe dat het liefst thuis voor aanvang van je training. Mocht je uitslag positief zijn, mag je helaas niet op locatie komen om de training te volgen. Is het niet gelukt om zelf een test te doen? Kun je er voor €79,95 een bij aankomst doen in een ruimte die we daar speciaal voor hebben ingericht. We zorgen ervoor dat alle trainers ook getest zijn.

5. Ik wil me graag inschrijven voor een training op locatie, hoe groot is de kans dat de training doorgaat?

Gelukkig mogen we vanaf 3 maart weer trainingen op locatie geven. Zolang de maatregelen niet worden verscherpt, kun je je met een gerust hart inschrijven. Als dit wel gebeurt verplaatsen we je training (uiteraard) kosteloos naar een datum in de toekomst, óf kun je 'm omzetten naar een online masterclass.

6. Ik wil me graag inschrijven voor een training, maar ben nog niet zeker over de datum. Wat kan ik doen?

Vanwege de omstandigheden krijg je bij je inschrijving voor een training op locatie gratis verplaatsingsgarantie. Dit betekent dat je tot 24 uur van te voren de datum van je training mag wijzigen.

7. Ik wil een online training volgen, kan dat?

Ja! Tijdens de eerste lockdown hebben we hard gewerkt om een groot deel van ons aanbod in een online variant om te zetten. Bekijk hier de online trainingen.

8. Ik wil graag op de hoogte blijven van jullie ontwikkelingen en acties, wat moet ik doen?

We zitten niet stil en komen regelmatig met nieuwe, innovatieve ideeën, opleidingen en acties. Wil je hiervan op de hoogte blijven en nooit iets missen, schrijf je hieronder dan in voor onze nieuwsbrief!