204.935 Tevreden cursisten
Winnaar Trainers Award 2022 en 2023
20+ jaar Experts in commerciële groei
FCKHAN1

F*ck handje drukken: overtuigen als sales consultant doe je zo

in Verkooptechnieken

Het recept voor ieder bedrijf: versterk de klantrelatie en krijg tevreden klanten

Jouw tevreden klanten zijn jouw meest waardevolle activa. Niet jouw product. Niet jouw vaardigheid. Niet jouw personeel. Niet jouw marketinginspanningen. Ten diepste geeft de klant niets om deze dingen. Klanten vragen zich maar één ding af: wat doet deze organisatie voor mij?

Klantgericht zijn trekt meer verkoop aan dan je kunt dromen. Waarom? Omdat elke minuut die je besteedt aan het volledig tevredenstellen van die persoon nooit wordt vergeten. Een klant blijft jouw inspanningen waarderen, blijft herhaaldelijk van je kopen en zal iedereen adviseren van je te kopen. 

Het draait om jouw klant

Allereerst is het belangrijk dat je - wanneer je in gesprek bent met een klant - de klant niet overtuigt, maar vragen stelt. Onervaren verkoopprofessionals proberen de klant te overtuigen met voordelen en specificaties. Ze weten niet eens wat de klant wil en óf hij wel wil; alles draait om henzelf. Ze maken hun klant niet de held.

Dit is een grote vergissing

Het gevolg? Klanten haken af of komen keer op keer met bezwaren. Mensen hebben er een hekel aan overtuigd te worden door anderen.

Niveau 3. Accountmanagement

Overtuigen werkt niet. Waarom? Omdat mensen intelligent zijn, een eigen mening hebben en het gevoel willen hebben goed advies te krijgen - waarna ze zelf een keuze kunnen maken. Wil je succesvol verkooptechnieken kunnen toepassen? In onze Sales Training Niveau 3. Accountmanagement komen de meest efficiënte technieken aan bod.

Klantgericht zijn is spreken met jouw klant als individu. Klantgericht zijn is dus vragen naar de ander. Dan voelt de klant dat je geïnteresseerd bent, ervaart dat je waardevol advies geeft én herkent in jou een expert. En realiseer zo tevreden klanten.

Goede zaken toegewenst!

 

Training

Over de schrijver

Content Team

Meer Sales?

Ons Content Team bestaat uit een mix van L&D experts, Sales en Management professionals, Trainers, Communicatie specialisten en digitale vormgevers. Ieder heeft met zijn eigen rol een belangrijke verantwoordelijkheid in het bedenken, ontwikkelen, optimaliseren en distribueren van onze content. De Excellent content is door de combinatie van fysieke trainingen en onze (online) kanalen een must voor iedere Sales Consultant.

Vind je sales interessant?

Vul dan hier jouw email in en krijg elke maand de laatste verkoop en management tips.

Meer klanten en omzet?

Download onze gratis snelreaders!

Bekijk e-books