Artikelen over Consultative Selling

Consultative Selling, of in het Nederlands ‘adviserend verkopen’, richt zich op het bieden en aantonen van meerwaarde voor de klant. De verkoper richt zich niet op het leveren van producten of diensten, maar verdiept zich in de uitdagingen van de klant. Het resultaat? De klant zal door Consultatieve Selling de meerwaarde al vroeg in het offertetraject ervaren en derhalve open staan voor de uiteindelijke aanbeveling.

Een efficiënte aanpak leer je in de training Consultative Selling, maar ook al door onderstaande consultative selling-artikelen.

Veel plezier ermee!


 • Klik creeren in consultative selling

  Consultative Selling: hoe creëer je de 'klik'?

  Geplaatst op

  Het is de best mogelijke situatie voor elke verkoper. De klant voelt een ‘klik’ met het product: dit product is precies wat hij of zij nodig had. Dat is waar Consultative Selling zich mee bezig houdt: die ‘klik’. Maar hoe zit het ook alweer? Wat is Consultative Selling nu precies? En hoe krijg je die ‘klik’?

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

 • Offertes onderhandelen

  Offertes moeten onderhandelingen openen

  Geplaatst op

  Hoe ontvang je een keiharde ‘ja’ telkens wanneer je je offerte verstuurt? Hoe zorg je ervoor dat jouw offerte de onderhandeling opent, in plaats van sluit met een ‘nee’? Dit artikel bespreekt hoe Consultative Selling je helpt met het opstellen van een offerte nieuwe stijl.

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

 • Professionals Consultative Selling

  Hoe krijg je de professional aan Consultative Selling?

  Geplaatst op

  Steeds meer bedrijven zetten de stap hun organisatie future-proof te maken met Consultative Selling. Hoe krijg je professionals mee in de nieuwe aanpak? Waarom lukt dat niet altijd vanzelf? Dit artikel bespreekt de vier stappen om professionals in het veld op te leiden naar Consultative Selling.

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

 • Consultative selling als Vliegwiel3

  Consultative Selling als vliegwiel

  Geplaatst op

  Het kan zijn dat mensen de ‘zin’ niet zien. Wat bedoelen we daarmee? Consultative Selling is een middel om jouw doelen te behalen. En dat zijn niet alleen omzet, marge en marktaandeel, maar we hebben doelen en een missie om onze ambitie te realiseren. Visie, missie, doelen? Hoe zit dat ook alweer in elkaar?

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

 • Afsluit techniek Converteren kun je leren

  Converteren kun je leren - deel 3

  Geplaatst op

  Het binnenhalen van een nieuwe klant is als geweldloos jagen. Het vereist minimaal een doordachte leadkwalificatie en beheersing van professionele onderhandelingstechnieken. Maar hoe voorkom je dat het geweldloos jagen uiteindelijk zinloos jagen blijkt te zijn geweest? Het antwoord vind je in het laatste deel van de drieluik Converteren kun je leren: de laatste loodjes: Seal the deal!

  Lees meer

  Onderwerpen: Consultative Selling

Mis het niet...

Onze experts verzamelen wekelijks de laatste commerciele adviezen. Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Categorieën