204.935 Tevreden cursisten
Winnaar Trainers Award 2022 en 2023
20+ jaar Experts in commerciële groei
Kennisbank Sales termen 1

Wat doet een account executive

in Sales termen

Een account executive is een verkoopfunctie gericht op klantrelaties. De account executive houdt zich zowel bezig met bestaande klanten, als het werven van nieuwe klanten. In dit artikel lees je meer over de functie account executive. We leggen uit wat een account executive precies is, wat de taken zijn van een account executive en wat je nodig hebt om account executive te worden.

Wat is een account executive?

Een account executive is dus iemand die zich bezighoudt met klantrelaties. Ze zorgen ervoor dat bestaande klanten behouden worden, maar ze houden zich ook bezig met het werven van nieuwe klanten. Naast het verkopen van de producten en diensten van het bedrijf, is een account executive verantwoordelijk voor het adviseren van (potentiële) klanten en de account executive helpt klanten met problemen. Kortom, een account executive zorgt ervoor dat (potentiële) klanten tevreden zijn en dat ze tevreden blijven. In de volgende alinea lees je meer over zijn takenpakket.

Taken van een account executive

De taken van een account executive kunnen per bedrijf en per sector verschillen. Een aantal taken dat veel voorkomen voor een account executive zijn:

  • Benaderen van potentiële klanten en opvolgen van leads
  • Onderhouden van klantrelaties
  • (Potentiële) klanten adviseren en op de hoogte houden van het aanbod
  • Klanten ondersteunen als ze problemen ervaren
  • Behoeften van klanten analyseren
  • Monitoren en rapporteren van de verkoopresultaten
  • Opstellen van offertes
  • Contracten afsluiten
  • Bijhouden van trends en ontwikkelingen op de markt

Benodigdheden account executive

Een account executive beschikt vrijwel altijd over een bachelorsdiploma van een vierjarige universitaire opleiding in de richting van marketing, verkoop, het bedrijfsleven of communicatie. Daarnaast is het heel belangrijk dat een account executive het leuk vindt om met mensen om te gaan en makkelijk relaties opbouwt. Tot slot moet een account executive vertrouwen hebben in de diensten en producten die jouw bedrijf levert.

In dit artikel hebben we uitgelegd wat een account executive doet. We hopen dat je er iets van hebt opgestoken. Misschien ben je zelfs wel geïnteresseerd geraakt in een carrière als account executive?

Klaar voor een positieve groei in sales?

Dompel jezelf onder in de kennis en vaardigheden die Excellent je toereikt tijdens een sales training. Krijg meer zelfvertrouwen in het verkopen en krijg weer plezier in je werk! Neem contact op via het formulier of bel ons: 055 - 301 53 19.

Over de schrijver

Content Team


Ons Content Team bestaat uit een mix van L&D experts, Sales en Management professionals, Trainers, Communicatie specialisten en digitale vormgevers. Ieder heeft met zijn eigen rol een belangrijke verantwoordelijkheid in het bedenken, ontwikkelen, optimaliseren en distribueren van onze content. De Excellent content is door de combinatie van fysieke trainingen en onze (online) kanalen een must voor iedere Sales Consultant.


Categorieën

Alle categorieën van Kennisbank

Vind je sales interessant?

Vul dan hier jouw email in en krijg elke maand de laatste verkoop en management tips.

Meer klanten en omzet?

Download onze gratis snelreaders!

Bekijk e-books