204.935 Tevreden cursisten
Winnaar Trainers Award 2021 en 2022
20+ jaar Experts in commerciële groei
Kennisbank Sales termen 1

Wat zijn targets?

in Sales termen

Een target is een concreet doel voor de korte termijn. Denk bijvoorbeeld aan het binnenhalen van vijf klanten per week, of het plegen van twee acquisitie-belletjes per dag. Commerciële bedrijven werken veel met targets. Wanneer je consequent je targets behaalt zorg je ervoor dat je op termijn je doelstellingen haalt. Met targets heeft jouw verkoopteam:

  • Een duidelijk doel om na te streven
  • Motiverende prikkels en bonussen
  • Een handvat om je verkoopprestaties te meten en te verbeteren.

‘’Er is een dunne lijn tussen ambitieus en onrealistisch. Laat je niet meeslepen in je ambities door je targets onhaalbaar te maken.’’

Waarom zijn targets zo effectief?

Veel verkopers geven aan dat het een kick geeft wanneer een target gehaald is. Het is eigenlijk een kleine overwinning. Het werkt stimulerend. Ook geven targets een richting op korte termijn. Doelstellingen op de lange termijn verlies je vaak uit het oog omdat ze minder tastbaar zijn.

Let op! Target en doelstelling worden nogal eens door elkaar gebruikt. Ze worden gezien als woorden met dezelfde betekenis. Toch zit er nog wat verschil in. Een target is een doel op korte termijn, een doelstelling is een doel voor de langere termijn. Let er dus goed op dat je ze niet door elkaar heen gebruikt.

Hoe zorg je dat je targets haalbaar zijn?

Je wil het liefst op ieder moment kunnen zien hoever je bent met het behalen van je targets. Dat geeft een erg goed gevoel. Door het controleren van je voortgang en het bijsturen van targets aan je markt- en bedrijfsbehoeften ga jij zien dat jouw targets haalbaar zijn.

Tip! Zorg ervoor dat je jouw verkopers betrekt bij het opstellen van de targets. Zo creëer je draagvlak en zijn ze gemotiveerder om de targets te halen. Met deze tips zijn jouw targets haalbaar, hebben ze draagvlak en zijn ze realistisch! 

Klaar voor een positieve groei in sales?

Dompel jezelf onder in de kennis en vaardigheden die Excellent je toereikt tijdens een sales training. Krijg meer zelfvertrouwen in het verkopen en krijg weer plezier in je werk! Neem contact op via het formulier of bel ons: 055 - 301 53 19.

Training

Over de schrijver

Content Team

Meer Sales?

Ons Content Team bestaat uit een mix van L&D experts, Sales en Management professionals, Trainers, Communicatie specialisten en digitale vormgevers. Ieder heeft met zijn eigen rol een belangrijke verantwoordelijkheid in het bedenken, ontwikkelen, optimaliseren en distribueren van onze content. De Excellent content is door de combinatie van fysieke trainingen en onze (online) kanalen een must voor iedere Sales Consultant.


Categorieën

Alle categorieën van Kennisbank

Vind je sales interessant?

Vul dan hier jouw email in en krijg elke maand de laatste verkoop en management tips.

Meer klanten en omzet?

Download onze gratis snelreaders!

Bekijk e-books